AZIJSKA MASAŽA

Azijska obrazna masaža

Se koža na vašem obrazu poveša? Obrazne mišice niso več čvrste? Nastajajo gubice? Se vam ob pogledu v ogledalo zdi, da je koža vse bolj pusta, sivkasta, da obraz ne izžareva več prave energije?

Če ste ob prebranih vprašanjih prikimale, je čas za ukrepanje. Za sprostitev, revitalizacijo in pomladitev se lahko odpravite na azijsko obrazno masažo v Studio Ping. Tam sem se o učinkih te masaže zapletla v pogovor z izvajalko masaže, gospo Ping Su.

Povejte nam prosim nekaj o prednostih masaže obraza.

Masaža sprošča, spodbuja krvni obtok in zdravi. Pozitivni učinki masaže telesa so splošno znani, marsikdo pa se je že srečal tudi z masažo obraza, ki ni le tretma za zdravje in sprostitev, ampak je tudi lepotna terapija, saj upočasni proces staranja kože, izboljša kožni tonus in zavira nastajanje gub. Z njo poskrbimo, da mišice ne izgubijo prožnosti in da se koža ne poveša prehitro. Med masažami obraza prav posebno mesto zavzema azijska masaža obraza, ki temelji na tradicionalni kitajski medicini.

Kakšna pa je azijska obrazna masaža in zakaj se priporoča njeno izvajanje?

Z azijsko masažo obraza, glave in vratu sprostimo napetost, spodbudimo mikro obtok in izločanje odpadnih snovi, povečamo pretok energije in vzpostavimo energetsko ravnovesje. Delovanje sistema meridianov, po katerih se pretaka življenjska energija, je namreč velikega pomena za človekovo zdravje in tako kot je za življenje nujno potrebna telesna aktivnost, je tudi za neovirano delovanje meridianov potrebna dodatna zunanja stimulacija.

Točke, ki jih ob izvajanju azijske obrazne masaže masiramo na obrazu, glavi in vratu, se aktivirajo in spodbudijo pretok energije, sprostijo se mišice in vezivno tkivo. S tem poskrbimo za ohranjanje zdrave in mladostne kože.

azijska masaža obraza

Ali pri izvajanju uporabljate kakšne pripomočke?

Najbolj pomembno orodje so vsekakor roke, pri izvajanju azijske masaže pa že nekaj časa uporabljam Bian stone. To je ploščica, izdelana iz posebnega kamna in oblikovana tako, da z njenimi stranmi izvajamo optimalne potege po meridianih obraza, glave in vratu. Za masažo s tem pripomočkom se pogosto uporablja tudi izraz Gua-sha masaža. Izraz pomeni, da iz telesa s strganjem in stimulacijo točk odstranjujemo slabe stvari. Terapija je del tradicionalne kitajske medicine, ki se izvaja s potegi po koži, po meridianih. Refleksno draženje delov telesa z Bian ploščico povzroči močan impulz, sprostijo se mišice, obnovi se mikro cirkulacija kožnih tkiv in organov, spodbudi se pretok limfe, iz telesa se izločajo toksini in nečistoče, izboljšajo se presnovni procesi, v telesu pa se sprožijo naravni obnovitveni procesi. Pri masaži s to ploščico uporabljam jojobino olje, ki je bogato z E vitaminom in deluje kot antioksidant, Bian ploščica pa dobro drsi po koži.

Kaj pa nega kože? Kako kožo obraza nahranite, jo oskrbite z vlago in hranili?

Po končani obrazni masaži položim na kožo obraza kolagensko masko, ki prihaja iz Azije. Iz japonskih centrov, ki se ukvarjajo z iskanjem najučinkovitejših rešitev za nego kože. V času njenega delovanja masiram glavo, lasišče in vratno ramenski predel. Postopek nege zaključim z nanosom Eurona spreja, imenitne 4D meglice, ki je sinergija dolgoletnega raziskovanja in iskanja optimalne kombinacije izvlečkov naravnih zelišč ter uporabe najnovejše visoke tehnologije. Izdelek se ponaša z izrazito majhnimi molekulami, ki zelo hitro prodrejo v globje kožne plasti in imenitnimi peptidnimi verigami, ki so ključ do upočasnjenega staranja.

Sprej proti gubam

In kakšen je rezultat?

Zmehčane in dvignjene obrazne poteze, bolj čvrste mišice, zmanjšana globina gub, bolj sijoča koža, pomlajen obraz. Z azijsko obrazno masažo namreč prisilimo mišice obraza, da telovadijo in se krepijo, h krepitvi in obnovi pa vzpodbudimo tudi vezivno tkivo. Tako poskrbimo za bolj napeto in gladko kožo ter sproščene obrazne poteze.

Kako pogosto pa se je priporočljivo odločiti za tako masažo?

Najboljši rezultati se dosežejo, če se masaža izvaja enkrat tedensko. Marsikaj pa z ustrezno nego dobremu rezultatu dodamo tudi z uporabo kvalitetnih proizvodov za nego doma. Vsekakor priporočam vsaj dva osnovna izdelka: Eurona čistilni gel in Eurona sprej. Z redno uporabo boste izboljšale videz in pomladile svoj obraz.

Ping Su, ponujate v vašem studiu še kakšne druge storitve?

Poleg obrazne masaže sta v moji ponudbi tudi klasična in antistresna masaža telesa, veliko strank prihaja tudi na oblikovanje obrvi, na depilacijo in presoterapijo, strojno limfno drenažo. Sem pa tudi vizažistka s pridobljeno poklicno kvalifikacijo, zato k meni lahko pridete na ličenje, da boste ob posebnih priložnostih še posebno lepe.

Napiši komentar

Upoštevaj, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.

AKCIJSKA PONUDBA

Kolagen Beauty Sip 500ml
Redna cena
€32,00
Redna cena
€45,00
Znižana cena
€32,00
Kolagen za sklepe Beauty Sip MINT 500ml
Redna cena
€32,00
Redna cena
€45,00
Znižana cena
€32,00
kolagenkolagen

Kolagen Beauty Sip 500ml

Redna cena
€32,00
Redna cena
€45,00
Znižana cena
€32,00
PINK GREY
kolagen za sklepekolagen

Kolagen za sklepe Beauty Sip MINT 500ml

Redna cena
€32,00
Redna cena
€45,00
Znižana cena
€32,00