azijska masaža obraza

Azijska masaža obraza v Studiu Ping

Kaj je masaža obraza?

Masaža obraza je lepotna terapija, ki upočasni proces staranja kože, izboljša kožni tonus in zavira nastajanje gub. Z njo poskrbimo, da mišice ne izgubijo prožnosti in da se koža ne poveša prehitro.

Zakaj potrebujemo masažo obraza?

Koža na obrazu je najbolj izpostavljena delovanju koži neprijaznih in škodljivih dejavnikov - soncu, vetru, mrazu, poleti neprijetnim klimatskim napravam, pozimi pretoplim ogrevanim prostorom. Vse to  kožo, ki ni zaščitena, hitro poškoduje. Koža obraza torej potrebuje več nege kot predeli, ki jih zaščitimo in pokrivamo z oblačili.

Za to, da bo naša koža lepa, mladostna, sijoča, je kožo na obrazu  potrebno izredno dobro očistiti,  ji dodajati vlago, jo hraniti, poskrbeti za dobro prekrvavitev in dober pretok limfe, z masažo okrepiti obrazne mišice in ji nakloniti dovolj počitka. Tako bo lažje kljubovala stresnim dejavnikom, upočasnili pa bomo tudi njeno staranje. 

Sodoben, vse prepogosto stresen način življenja namreč povzroča, da se napetosti iz vsakdana prenašajo v  obrazne mišice, posebno na predele okoli ust in oči. Izpostavljanje soncu, onesnaženo okolje, nezdrava prehrana in pomanjkanje spanja stanje še poslabšajo. Mišice izgubijo prožnost, nastajajo gube, koža se poveša. 

Azijke obožujejo masažo obraza

V Aziji so ženske v moč obrazne masaže, ki izhaja iz tradicionalne kitajske medicine, globoko prepričane in že zgodaj pričnejo obiskovati masažne salone, kjer poskrbijo, da mišice obraza »telovadijo« in se krepijo. Z masažo obraza, glave in vratu se spodbudi  mikro obtok in izločanje odpadnih snovi, poveča se pretok energije, vzpostavi se energetsko ravnovesje. Delovanje sistema meridianov, po katerih se pretaka življenjska energija je namreč velikega pomena za človekovo zdravje in tako kot je za življenje nujno potrebna telesna aktivnost, je tudi za neovirano delovanje meridianov potrebna dodatna zunanja stimulacija. V postopek azijske obrazne masaže je vključena tudi obrazna lifting masaža, pri kateri se z močnejšimi pritiski na mišice obraza prebudi njihovo delovanje, krčenje in raztezanje. Tako se obrazne poteze zmehčajo in dvignejo, mišice pa učvrstijo. 

Kako  v Studiu Ping poteka azijska obrazna masaža? 

V Studiu Ping, ki med drugim slovi po izjemnih azijskih obraznih masažah, izvaja masaže Kitajka Ping Su, lastnica salona. Ping kombinira tradicionalno refleksno masažo obraza in lifting obrazno masažo. Pri delu uporablja visoko kakovostne, profesionalne izdelke – eterična olja angleške kozmetične linije, ki je zasnovana  na principu aromaterapije in aktivnih substanc zeliščnih in morskih ekstraktov in izdelke azijske kozmetične linije Eurona, ki je produkt skrbno izbranih naravnih rastlinskih izvlečkov, integrativnih peptidnih verig in inovativne tehnologije, ki peptidne verige razbije na mikro delce ter tako omogoči, da sestavine prodirajo globoko v kožo in spodbudijo njeno delovanje ter ji vdihnejo novo življenje. Izdelki  so popolnoma brez umetnih dišav, sintetičnih barvil, alkohola, emulgatorjev, kemičnih konzervansov, težkih kovin ali hormonov. 

Ping pred masažo obraz temeljito očisti ter prične z nanosom encimskega ali sadnega  pilinga. Ta postopek je priporočljivo izvesti vsaj enkrat mesečno. Piling z obraza po določenem času odstrani, kožo temeljito očisti,  s tem odstrani tudi odmrle celice. Kožo tonira, potem pa z izbranim eteričnim oljem in s pritiski na določene točke, meridiane, prične z izvajanjem refleksne obrazne masaže, s katero se povečata pretok limfe in energije. V postopek vključi tudi obrazno lifting masažo, pri kateri z močnejšimi pritiski na mišice obraza prebudi njihovo delovanje, krčenje in raztezanje. Tako se obrazne poteze zmehčajo in dvignejo, mišice pa učvrstijo. 

Po končani masaži ponovno očisti kožo, nanese Eurona sprej ter glede na tip in starost kože ustrezno masko. Ena najbolj imenitnih in prestižnih je najnovejša Eurona maska za obraz, ki je edinstvena, bogata z vlago in dragocenimi sestavinami, ki jih potrebuje koža obraza. Koža v samo 12-15 minutah  absorbira vse hranilne elemente, ki jih Eurona maska za obraz vsebuje. Njena uporaba zmanjša in zgladi gube, koža pa postane bolj gladka in sijoča. Maska je priročna in enostavna tudi za domačo uporabo. 

Tretma se nadaljuje z masažo glave in ramenskega obroča,  po odstranitvi maske pa Ping ponovno poprši obraz s Eurona sprejem.

Rezultati po masaži in nanosu izdelkov

 

Kako pogosto je treba obiskovati salon in koliko časa  drži efekt?

Z masažo obraza je podobno kot s telovadbo telesa. Pogostejša je, bolj je efektivna. Priporočljivo je, da se  za masažo obraza odločite 1 krat do 2 krat na mesec. Efekt po eni terapiji drži 3 dni do enega tedna, odvisno od starosti in stanja kože. Če si želimo ohraniti stanje lepote  dlje,  je treba terapijo ponoviti. Masaža obraza vam ne more zagotoviti, da boste takoj izgledale 10 let mlajše, res pa je, da bo stanje vaše kože čez 10 let podobno kot je sedaj, torej se bo staranje upočasnilo. Res je, da si  želimo takojšnjega efekta, želimo si tudi, da se efekt dolgo obdrži, vendar po naravni poti ne gre drugače kot da vztrajamo. No pain, no gain. Kolikor se trudimo, toliko dobimo.  Več vložimo, več dobimo.

Avtor: Ping Su in Helena Gregorič

Napiši komentar

Upoštevaj, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.

AKCIJSKA PONUDBA

Kolagen Beauty Sip 500ml
Redna cena
€32,00
Redna cena
€45,00
Znižana cena
€32,00
Kolagen za sklepe Beauty Sip MINT 500ml
Redna cena
€32,00
Redna cena
€45,00
Znižana cena
€32,00
kolagenkolagen

Kolagen Beauty Sip 500ml

Redna cena
€32,00
Redna cena
€45,00
Znižana cena
€32,00
PINK GREY
kolagen za sklepekolagen

Kolagen za sklepe Beauty Sip MINT 500ml

Redna cena
€32,00
Redna cena
€45,00
Znižana cena
€32,00