Minimalizem in skinimalizem – trend sodobnega sveta

Minimalizem in skinimalizem – trend sodobnega sveta

Minimalizem kot način življenja v svetu pridobiva vse več privržencev, saj vse več ljudi ugotavlja, da jih kopičenje materialnih dobrin ne osrečuje in da se bolje počutijo v okolju, ki ni preobloženo s predmeti. Skinimalizem pa je lepotni trend, ki poenostavlja nego kože in oblikuje rutine, ki nam bodo pomagale doseči zdravo in sijočo kožo z uporabo manj izdelkov. To lahko dosežemo, če jo resnično nahranimo s tistim, kar potrebuje in je ne utrujamo z množico izdelkov, ki jih najdemo na tržišču.

Že od leta 2021 se v svetu napoveduje sprememba nege ter ličenja, saj se na naših policah in v torbicah nabira pretirano število izdelkov, ki jih vključujemo v našo dnevno rutino nege. Ob uporabi številnih izdelkov, preizkušanju novih in novih formul, nanašanju številnih slojev izdelkov in kombiniranju preveč aktivnih sestavin, pa lahko dosežemo prav nasproten učinek kot si ga želimo. Koža se zmede, odreagira z rdečico, lisami, lahko tudi z ogrci in mozolji, poškoduje se lahko tudi kožna bariera.

Po mnenju strokovnjakov lahko en dober izdelek naredi veliko razliko. Ni ga izdelka, ki bi bil primeren le za en del predel naše kože, koža celotnega obraza, pa tudi vratu in dekolteja ima enake dnevne potrebe. Lahko se izognemo nakupu dnevne in nočne kreme, kreme za okoli oči, različnih serumov, posebnih izdelkov za vrat in dekolte, če uporabljamo en sam resnično kakovosten izdelek. Nego tako poenostavimo, hkrati pa to običajno pomeni tudi prihranek, saj je vsota porabljena za kreme, ki so namenjene različnim predelom obraza, pa dnevni in nočni kremi, običajno zelo visoka. Cenovno ugodnejše in enostavnejše je, če uporabljamo en sam, po možnosti visoko kvaliteten izdelek. Rešitev strokovnjaki zato vidijo v prehodu na skinimalistično lepotno rutino.

Pomembno je vedeti, da lahko dobro zasnovani univerzalni izdelki vsebujejo več aktivnih sestavin v pravem razmerju kot običajni izdelki. Laični uporabniki skoraj ne moremo pravilno skombinirati izdelkov z različnimi sestavinami tako, da bi dosegli želene rezultate. Tega je zmožen le strokovnjak z dolgoletnimi izkušnjami, zato se za domačo nego ne priporočajo rutine, ki so sestavljene iz veliko izdelkov in korakov. Namesto tega je bolje, da se vrnemo k osnovam in zmanjšamo število izdelkov, ki jih uporabljamo.

Že v bližnji prihodnosti naj bi vse bolj prevladoval minimalističen pristop, kar pomeni uporabo univerzalnih proizvodov in bolj trajnostnih lepotnih rutin, obeta in napoveduje pa se vse bolj prehod na skinimalistično lepotno rutino.

Po globalni tržni raziskavi podjetja Euromonitor International, ki je vodilni svetovni neodvisni ponudnik strateških tržnih raziskav, se na svetovni ravni do leta 2025 največji dohodek lepotne industrije napoveduje s prodajo izdelkov za nego kože. Napovedujejo kar 181 milijard USD prodaje, pri prodaji naj bi vodila azijsko-pacifiška regija, kjer se veliko znanja in raziskovanj namenja študijem in iskanju rešitev za ustvarjanje visoko kvalitetnih izdelkov, ki prinašajo učinkovite rezultate.

Po svetu se potrošniki dandanes vse bolj samoizobražujejo o aktivnih sestavinah izdelkov, proizvajalci pa si prizadevajo v obliki poenostavljenih sporočil, formulacij in nezapletenih rutin uporabniku približati skinimalizem.

Kayla Villena, svetovalka za lepoto in modo pri Euromonitor International, trdi, da se bo krepila vrednost tistih blagovnih znamk, ki gradijo na zaupanju in preglednosti ter so podprte z znanstvenimi raziskovanji, študijami in dokazano klinično učinkovitostjo.

Največji napredek na področju lepote in osebne nege naj bi bil dosežen v azijsko-pacifiški regiji, veliko tega uspeha pa bo posledica hitrega okrevanja Kitajske. »Najuspešnejše bodo tiste lepotne znamke, ki so namensko usmerjene, digitalno podkovane, klinično podprte, cenovno dostopne in dosegljive,« je predstavitev raziskovalne študije zaključila Kayla Villena, svetovalka za lepoto in modo pri Euromonitor International v Londonu.

Pa se na tržišču že pojavljajo taki izdelki? Da. O njih lahko bereš in jih spoznaš na spletni strani Eliksir lepote, kjer je kot najbolj učinkovit izdelek predstavljen Eurona sprej, ki uspešno nadomešča vse, kar je napisano v zgornjem sestavku in poskrbi za ustvarjanje zdrave in sijoče kože. Prepriča s sestavinami, bogatimi in inovativno zasnovanimi peptidnimi verigami ter vidnimi rezultati.

1 komentar

Tanja Hanžel

Pozdravljeni
Berem o Eurona spreju. Rada bi prvo enega naročila zase da sprobam in zatem bj vprašala ali ga lahko uporabljam v salonu in tudi za prodajo strankam.
Sicer sem iz Maribora bi pa z veseljem prišla enkrat do vas na masažo obraza ♥️ Ali dolgo čakam na termin?
Najlepša hvala in lep dan,Tanja

Napiši komentar

Upoštevaj, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.

AKCIJSKA PONUDBA

Kolagen Beauty Sip 500ml
Redna cena
€32,00
Redna cena
€45,00
Znižana cena
€32,00
Kolagen za sklepe Beauty Sip MINT 500ml
Redna cena
€32,00
Redna cena
€45,00
Znižana cena
€32,00
kolagenkolagen

Kolagen Beauty Sip 500ml

Redna cena
€32,00
Redna cena
€45,00
Znižana cena
€32,00
PINK GREY
kolagen za sklepekolagen

Kolagen za sklepe Beauty Sip MINT 500ml

Redna cena
€32,00
Redna cena
€45,00
Znižana cena
€32,00